vacatures voor verpleegkundigenjobs voor verpleegkundigenwerk voor verpleegkundigenberoepsvereniging verpleegkundigenvereniging voor verpleegkundigenverpleegkundigen en verzorgenden nederlandaantal verpleegkundigen in nederlandvereniging van verpleegkundigenvereniging verpleegkundigenverpleegkundigen en verzorgendenberoepsorganisatie verpleegkundigen

Zoeken naar aantal verpleegkundigen in nederland


aantal verpleegkundigen in nederland
 
Nederland telt meer verpleegkundigen dan gemiddeld fmtgezondheidszorg.
in: Management Overheid. Nederland heeft meer praktiserende verpleegkundigen dan het gemiddelde in de EU: 119, tegenover 8 per duizend inwoners, en dat aantal groeit nog steeds. Dat meldt StAZ. Denemarken spant de kroon met 154, verpleegkundigen, Griekenland telt er slechts 36.
barkrukken
Ziekenhuiszorg Cijfers Context Trend aanbod Volksgezondheidenzorg.info.
Apothekers, tandartsen, psychotherapeuten, gezondheidszorgpsychologen, fysiotherapeuten, verloskundigen en verpleegkundigen met een diploma behaald vóór 2012 dienden zich vóór 1 januari 2017 te herregistreren en artsen met een diploma behaald vóór 2013 dienen zich vóór 1 januari 2018 te herregistreren. Aan herregistratie zijn voorwaarden gesteld aan onder meer werkervaring uitgedrukt in aantal gewerkte uren, werken binnen het deskundigheidsgebied en/of scholing. Iedereen kan het BIG register raadplegen, bijvoorbeeld om te achterhalen of een zorgverlener bevoegd is zijn/haar beroep uit te oefenen. Het BIG register wordt uitgevoerd door het CIBG. Databewerking regionale gegevens door het RIVM. Het gebruik van medisch-specialistische zorg in ziekenhuizen en van geestelijke gezondheidszorg GGZ in Nederland is in kaart gebracht met behulp van Diagnose Behandeling Combinaties DBC trajecten of DBC s.
leningen vergelijken
Tekort aan geregistreerde verpleegkundigen in de zorg MedicalFacts.nl.
Tweet op Twitter. VVN, de grootste beroepsvereniging voor verpleegkundigen in Nederland, luidt de noodklok over het tekort aan hoogopgeleide verpleegkundigen. Uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS blijkt dat het aantal geregistreerde verpleegkundigen is gedaald. Van 267 duizend in 2013 tot 180 duizend verpleegkundigen eind 2014.
audio versterkers test
Cijfers Over het BIG-register BIG-register.
De cijfers worden elke maand bijgewerkt. De cijfers van beroepsgroepen die zich moeten herregistreren zijn nog niet verwerkt in deze aantallen. Totaal aantal geregistreerde zorgverleners per 31 december: 368.384. Aantal geregistreerde zorgverleners in het BIG-register Per 31december 2017 Beroepsgroep Aantallen.
online afspraken
Feiten en cijfers.
Implementeer het Kwaliteitsregister VV. Verpleegkundigen Verzorgenden Nederland. Home Themas Beroepsgroep Feiten en cijfers. Feiten en cijfers. Op zoek naar bepaalde feiten en cijfers? Deze gegevens helpen je op weg! Om mee te praten over beleidszaken moet je weten hoe de zorg in elkaar zit: hoeveel verpleegkundigen en verzorgenden zijn er, hoe is de zorg geregeld. Aantal zorgprofessionals Informatie over het aantal verpleegkundigen en verzorgenden vind je in op www.werknemersindezorg.nl voorheen het Jaarboek werknemers in de zorg van L.
Drie keer zoveel verpleegkundigen als artsen.
12-5-2017 0200: Ongeveer 60 procent van alle BIG-geregistreerde zorgverleners in Nederland is verpleegkundige. Het grootste deel van hen werkt in een ziekenhuis. Naar verhouding werken er weinig verpleegkundigen die ouder zijn dan 60. Het aandeel mannen is laag, vooral jonge mannelijke verpleegkundigen zijn schaars. Dit meldt het CBS op de dag van de verpleging op basis van cijfers uit het BIG-register. In 2015 stonden ruim 302 duizend werkzame zorgverleners met een beschermde beroepstitel geregistreerd. Bijna zes op de tien ruim 177 duizend zijn verpleegkundige van beroep. Dit is drie keer zoveel als het aantal artsen.
Minder geregistreerde verpleegkundigen.
Dat maakt CBS bekend. Eind 2014 waren er 180 duizend in het BIG-register geregistreerde verpleegkundigen in Nederland, een derde minder dan de 267 duizend in 2013. Verpleegkundigen hebben zich opnieuw moeten registreren, zodat ze hun vak mochten blijven uitoefenen. De herregistratie had vooral gevolgen voor het aantal geregistreerde niet-werkzame verpleegkundigen: hun aantal nam af van 47 duizend in 2013 naar 6 duizend in 2014.

Contacteer ons

vacature sociaal verpleegkundige
zelfstandige verpleegkundige vacatures
zelfstandig verpleegkundige gezocht
taken verpleegkundige
verpleegkundige jobs
verpleegkundige gevraagd
verpleegkundige handelingen
psychiatrisch verpleegkundige vacature
verpleegkundige interventies